Demonen broeders Dante en Vergil keren terug in het kritisch geprezen DmC: Devil May Cry in een definitieve editie met extra content.

Capcom, toonaangevend ontwikkelaar en wereldwijde uitgever van videogames, heeft aangekondigd dat DmC Devil May Cry: Definitive Edition 10 maart 2015 beschikbaar komt als digitale download en in de winkel in heel Europa voor de PlayStation®4 en Xbox One® voor RRP €39,99. Tevens zal Devil May Cry 4 Special Edition in de zomer van 2015 uitkomen voor PlayStation®4 en Xbox One®. Meer informatie over Devil May Cry 4 Special Edition wordt gedeeld in de komende maanden.

DmC Devil May Cry: Definitive Edition – ontwikkeld door Ninja Theory – bevat de originele stijlvolle actie game, alle voorheen uitgebrachte downloadable content, inclusief de “Vergil’s Downfall” campagne, alsmede splinternieuwe modus en extra gameplay kenmerken. Het ultieme aanbod voor de echte Devil May Cry fan!

Nieuw in DmC Devil May Cry: Definitive Edition, is dat gamers als niemand minder dan Dante’s tweelingbroer kunnen spelen in “Vergil’s Bloody Palace” modi. Om het nog uitdagender te maken, kunnen spelers de nieuwe “Gods Must Die” en “Must Style” modi alsook “Hardcore Mode” proberen. De laatste is speciaal ontworpen om meer te spelen als de klassieke Devil May Cry! DmC Devil May Cry: Definitive Edition spelers zullen ook nieuwe Dante and Vergil kostuums ontvangen, geïnspireerd op de klassieke Devil May Cry karakter ontwerpen. De game zal schitteren in prachtige 1080p beelden en 60 frames per seconde op de PlayStation®4 en Xbox One.

Dankzij fan feedback van DmC Devil May Cry, zijn er balans- en gameplay verbeteringen doorgevoerd in DmC Devil May Cry: Definitive Edition. Daarnaast zijn er ook verschillende nieuwe modi toegevoegd, waaronder Turbo Mode, welke ervoor zorgt dat spelers de snelheid kunnen opschroeven. Dit zorgt voor nog snellere, intensievere gevechten! Extra leaderboards, trophies en achievements worden ook toegevoegd, en social media functies die optimaal gebruik zullen maken van de social media functies van de PlayStation 4 en Xbox One.

DmC Devil May Cry vertelt de oorsprong van Dante in een moderne setting. Dante is een jonge man met een totaal gebrek aan respect voor autoriteit of de maatschappij in het algemeen. Hij weet dat hij niet menselijk is, maar ook dat hij anders is dan de demonen die hem al zijn hele leven kwellen. Gevangen tussen twee werelden, voelt hij zich een buitenstaander. Dankzij zijn tweelingbroer Vergil, leider van verzetsgroep “The Order”, ontdekt Dante zijn erfgoed en wat het betekent om een zoon te zijn van zowel een demon als een engel. Het gevechtssysteem en de bewegingen in de game zijn beïnvloed door Dante’s mogelijkheden om zowel zijn helse en hemelse vaardigheden te gebruiken. Beide hebben een uniek effect op de gameplay.